Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αντιρατσιστική-Αντιπολεμική Διαδήλωση Σάββατο 28/5, 11πμ, Κεντρική Πλατεία





Ενωμένοι ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και τον πόλεμο

Ανοιχτά σύνορα-ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες!




Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης συμμετέχει στο πλευρό των προσφύγων από το Χαλκερό στη συγκέντρωση που οργανώνεται το Σάββατο το πρωί στις 11πμ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με πρωτοβουλία της Λαϊκής Αντίστασης.



Οι πρόσφυγες είναι ταξικά μας αδέρφια. Είναι παιδιά της επανάστασης στη Μέση Ανατολή. Έχουνε βγει μέσα από την πιο σκληρή επίθεση που έχει δεχθεί η εργατική τάξη απ' τις κυρίαρχες τάξεις εκεί και τις δικτατορίες τους, από τους Ρώσους, Ευρωπαίους, Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, που έχουν βάλει όχι απλά το χέρι τους, αλλά τα όπλα τους, τα βομβαρδιστικά τους και τα αεροπλανοφόρα τους, σ' αυτό το ματοκύλισμα. Κατάφεραν να σπάσουνε τα σύνορα της σιδερόφραχτης Ευρώπης φρούριο κερδίζοντας την αλληλεγγύη ενός τεράστιου κομματιού του κόσμου.



Κόντρα σ' αυτή τη διάθεση των απλών ανθρώπων, οι ηγέτες της ΕΕ -και ανάμεσα τους ο Τσίπρας- καμαρώνουν για την επαίσχυντη συμφωνία με την Τουρκία, το «σφράγισμα του βαλκανικού διαδρόμου» και τον «εκμηδενισμό των ροών» με περιπολίες του ΝΑΤΟ και της FRONTEX στο Αιγαίο, κι ας ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο. Είναι μια συμφωνία που μετατρέπει τα νησιά σε ανοιχτές «Αμυγδαλέζες»-κέντρα απελάσεων, που εκτοπίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε δήθεν «κέντρα φιλοξενίας» μακριά απ' τις πόλεις, πίσω από μπάρες και κάτω από τον έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας.



Διεκδικούμε οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους στους δήμους, στα σχολεία, τα νοσοκομεία να βγουν μπροστά στη μάχη για το άνοιγμα δημόσιων κτιρίων μέσα στις πόλεις, για μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες σε στέγαση, σίτιση, υποστήριξη, εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σαν κομμάτι της μάχης ενάντια στις περικοπές, τους «κόφτες», τα χαράτσια και τα ξεπουλήματα των μνημονίων.



Στις κραυγές μίσους των ρατσιστών και στο «διαίρει και βασίλευε» των μόνιμων υπηρετών του συστήματος, που επιχειρούν να θέσουν τα δικαιώματά μας, πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και εργασιακά, υπό αίρεση και «αξιολόγηση» απαντάμε με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη γιατί είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που μπορεί να νικήσει στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ρατσισμό και πόλεμο.



Όλοι και όλες στην αντιρατσιστική-αντιπολεμική διαδήλωση το Σάββατο 28 Μάη στις 11πμ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου